Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008

Καθεστώς και Αγελάδες

ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Ο αφέντης σου παίρνει ένα μέρος του γάλατος.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σ' ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Εσύ πρέπει να φροντίζεις όλες τις αγελάδες. Η κυβέρνηση σου δίνει ακριβώς όσο γάλα χρειάζεσαι.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις βάζει σε ένα στάβλο μαζί με τις αγελάδες όλων των άλλων. Μια ομάδα πρώην εκτροφέων κοτόπουλων, τις φροντίζει. Εσύ πρέπει να φροντίζεις τα κοτόπουλα που πήραν από τους πρώην εκτροφείς κοτόπουλων. Η κυβέρνηση σου δίνει ακριβώς το γάλα και τα αβγά που οι νόμοι λένε ότι χρειάζεσαι.
ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο, σε προσλαμβάνει για να τις φροντίζεις κι έπειτα σου πουλάει το γάλα.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου σε βοηθούν να τις φροντίζεις και όλοι μαζί μοιράζεστε το γάλα.
ΡΩΣΙΚΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Εσύ πρέπει να τις φροντίζεις αλλά η κυβέρνηση παίρνει όλο το γάλα.
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο και σε εκτελεί.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση σου βάζει πρόστιμο για την μη εξουσιοδοτημένη κατοχή 2 ζώων στάβλου σε διαμέρισμα.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Έχεις 2 αγελάδες Η κυβέρνηση τις παίρνει και τις δύο και σε καλεί στο στράτευμα.
ΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου αποφασίζουν ποιος θα πάρει το γάλα.
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Οι γείτονές σου διορίζουν κάποιον που θα αποφασίσει ποιος θα πάρει το γάλα.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η κυβέρνηση υπόσχεται να σου δώσει 2 αγελάδες αν την ψηφίσεις. Μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος κατηγορείται επειδή κερδοσκόπησε με τα "μελλοντικά" βοοειδή. Ο τύπος βαφτίζει το σκάνδαλο "Cowgate".
ΑΓΓΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Τις ταΐζεις με μυαλά προβάτων κι αυτές τρελαίνονται. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Στην αρχή η κυβέρνηση ορίζει πώς πρέπει να τις ταΐζεις και πότε μπορείς να τις αρμέγεις. Έπειτα, σε πληρώνει για να μην τις αρμέγεις. Στη συνέχεια, τις παίρνει και τις δύο, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και πετάει το γάλα. Στο τέλος, σε αναγκάζει να συμπληρώσεις μερικές φόρμες για να καταγγείλεις τις αγελάδες που λείπουν.
ΑΝΑΡΧΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες. Ή τις πουλάς σε μια θεμιτή τιμή, ή οι γείτονές σου δοκιμάζουν να σε σκοτώσουν για να πάρουν τις αγελάδες.
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ - ΚΟΝΓΚ: Έχεις 2 αγελάδες. Πουλάς τρεις στην ανώνυμη εταιρία σου, χρησιμοποιώντας ανοιχτές τραπεζικές πιστωτικές επιστολές του κουνιάδου σου. Έπειτα, ξεκινάς μια ανταλλαγή μετοχών με δημόσια προσφορά, και καταφέρνεις να τις ξαναπάρεις και τις τέσσερις αγελάδες με φορολογικές απαλλαγές για τη συντήρηση πέντε αγελάδων. Τα δικαιώματα στο γάλα έξι αγελάδων μεταφέρονται μέσω ενός παναμέζου μεσάζοντα στις νήσους Καϊμάν, που είναι ιδιοκτησία του κυρίως μετόχου, που ξαναπουλά στη δική σου ΑΕ τα δικαιώματα του γάλατος και των 7 αγελάδων. Ο ετήσιος ισολογισμός επιβεβαιώνει ότι η εταιρία είναι ιδιοκτήτρια 8 αγελάδων με μια option αγοράς άλλης μίας. Στο μεταξύ, εσύ σκοτώνεις τις δύο αγελάδες επειδή το γάλα τους δεν είναι καλό.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση σου απαγορεύει τόσο να τις αρμέγεις όσο και να τις σκοτώσεις.
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Παντρεύονται και υιοθετούν ένα μοσχαράκι.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες. Η κυβέρνηση τις παίρνει και αρνείται ότι έχουν υπάρξει ποτέ. Το γάλα τίθεται εκτός νόμου.
POLITICAL CORRECTNESS: Έχεις σχέση (η έννοια της "ιδιοκτησίας" είναι σύμβολο ενός φαλλοκεντρικού παρελθόντος, πολεμοχαρούς και μη ανεκτικού) με δύο βοοειδή διαφορετικής ηλικίας (πολύτιμα ωστόσο για την κοινωνία) και γένους μη γνωστοποιημένου.
ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ: 'Έχεις δύο καμηλοπαρδάλεις. Η κυβέρνηση σε αναγκάζει να πάρεις μαθήματα φυσαρμόνικας.

Αυτοκίνητο ενός ίππου;!!

image

Προβλήματα ασφάλειας στα πυρηνικά της Ευρώπης

Ελάχιστα ασφαλείς -σύμφωνα τουλάχιστον με τα αμερικανικά δεδομένα- είναι οι περισσότερες τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Μια περίληψη της έρευνας είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο. Υστερα όμως από πιέσεις της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι το πρόβλημα της πυρηνικής ασφάλειας στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

image

Στην έρευνα αναφέρονται κυρίως οι βάσεις στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στην Τουρκία και στη Βρετανία.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της έρευνας στάθηκε ένα περιστατικό του 2007. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχασε για περισσότερες από 24 ώρες τα ίχνη έξι πυρηνικών κεφαλών.

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίζοντα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, την περίφραξη, το φωτισμό και την ασφάλεια των συστημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συγκεκριμένη βάση έχουν τοποθετηθεί στρατιώτες με προϋπηρεσία εννέα μόλις μηνών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣONLINE

Περισσότερoι από 1 δισεκατομμύριο H.Y. παγκοσμίως

Δεν έχει περάσει τόσος καιρός από τότε ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής θεωρούνταν πολυτέλεια την οποία μπορούσαν να γευτούν μόνο λίγοι. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες οι πωλήσεις των υπολογιστών αυξήθηκαν κατά μεγάλο βαθμό. Παρά το γεγονός ότι ο Η.Υ. ήταν αρχικά ένα ογκώδες και ακριβό μηχάνημα, πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που δε χρησιμοποιούν ένα μειώνεται ραγδαία.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, ο αριθμός των υπολογιστών αυτή τη στιγμή ξεπερνά τον ένα δισεκατομμύριο, δηλαδή υπάρχει περίπου ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για κάθε έξι ανθρώπους στον πλανήτη. Επιπλέον υπολογίζεται πως μέχρι το 2014 ο αριθμός των PC θα έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια.

Ταυτόχρονα όμως η πλειοψηφία των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται στις μεγάλες οικονομικές αγορές όπως των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ευρώπης. Παρά το γεγονός αυτό πιστεύεται ότι τεράστια αύξηση στη χρήση των υπολογιστών θα γίνει τα επόμενα χρόνια στις αναδυόμενες αγορές τις Ανατολής και της Νότιας Αμερικής.

Κινείται για Πάρκερ ο Ολυμπιακός

image Ο Ολυμπιακός ταράζει για ακόμη μια φορά τα νερά στο μπάσκετ με το ενδιαφέρον του για τον Άντονι Πάρκερ των Toronto Raptors. Φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προσφέρει τεράστιο χρηματικό ποσό για την απόκτηση του άσου των Raptors, ο οποίος είχε μια εξαιρετική χρονιά στο NBA, φέτος.

Ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε  στην αθλητική εφημερίδα "Goal News": "Ναι, γνωρίζω για τον Ολυμπιακό και το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει. Ωστόσο δεν ξέρω σε ποιοι σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχω συμβόλαιο με τους Raptors, που δεν είναι εύκολο να σπάσει".

Παρόλα αυτά ο Πάρκερ αναφέρθηκε και σε κάποια στοιχεία που θεωρεί ελκυστικά στην περίπτωση μετακόμισης του στον Πειραιά: "Είναι πολύ σημαντικό που στον Ολυμπιακό θα παίξει του χρόνου ο Νίκολα Βούισιτς, με τον οποίο είμαστε εξαιρετικοί φίλοι και έχουμε καθημερινή επικοινωνία. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα αυτό, όπως και το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό του χρόνου θα παίζει ο Παπαλουκάς, τον οποίο πραγματικά και ειλικρινά θαυμάζω για το παιχνίδι του και όσα έχει καταφέρει. Ναι, αναμφίβολα θα ήθελα να παίξω ξανά με τον Βούισιτς, όπως και με τον Παπαλουκά, αλλά και τον Σάρας (σ.σ. Γιασικεβίτσιους). Είναι ακόμα πολύ νωρίς, όμως, για να πούμε οτιδήποτε. Έχω στο μυαλό μου το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, το σκέφτομαι, αλλά ανήκω στους Raptors και η περίπτωση δεν είναι πολύ εύκολη".