Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Τεχνολογικά νέα !

Ρεύμα από τον ήλιο

Κάνοντας την ηλιοθεραπεία ή τη βόλτα σας μπορείτε παράλληλα να επωφεληθείτε για να «μαζέψετε» ηλιακή ενέργεια και να αποκτήσετε ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσετε το κινητό τηλέφωνό σας ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το Solio Hybrid 1000 είναι ένας φορητός ηλιακός συλλέκτης ο οποίος αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια σε μια μπαταρία 1.000 mAh και μπορεί να τη διατηρήσει ως και για έναν χρόνο. Μπορείτε να τον κρεμάσετε στο σακίδιό σας ή απλώς να τον αφήσετε δίπλα σας στην πλαζ. Η μπαταρία του γεμίζει πλήρως με δέκα ώρες έκθεσης στον ήλιο, αν όμως είστε βιαστικοί, μία ώρα έκθεσης αρκεί για να φορτίσετε ένα κινητό τηλέφωνο.


Υποβρύχιο αυτοκίνητο


Το πρώτο υποβρύχιο αυτοκίνητο - κατ' εξοχήν όχημα του εφετινού καλοκαιριού - παρουσιάστηκε τον χειμώνα από την ελβετική εταιρεία Rinspeed. Δίπορτο και κάμπριο, το sQuba χρησιμοποιείται σαν ένα απλό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην ξηρά, με μια απλή κίνηση όμως μπορεί να «κλείσει» και να μετατραπεί σε υποβρύχιο όχημα για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις. Δύο μάσκες συνδεδεμένες με μια δεξαμενή αέρα επιτρέπουν στους επιβάτες να αναπνέουν κάτω από το νερό, ενώ η προώθηση (με μέγιστη ταχύτητα 3 χλμ. την ώρα και αυτονομία τριών ωρών) εξασφαλίζεται από δύο ηλεκτροκίνητους κινητήρες. Ενας τρίτος ηλεκτροκίνητος κινητήρας υποστηρίζει την κίνηση στην ξηρά, με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Προς το παρόν η τιμή του είναι μάλλον απαγορευτική για πολλούς: κυμαίνεται γύρω στις 900.000 ευρώ.

Η ιστορία του Sudoku.


Πώς ξεκίνησε μια μεγάλη τρέλα του 21ου αιώνα, το παιχνίδι αριθμών Sudoku ;

«Παππούς»του Sudoku θεωρείται ο Ελβετός μαθηματικός Leonard Euler, o οποίος , πριν από δυόμισι αιώνες ,δημιούργησε τα «μαγικά τετράγωνα» ,μια πρώτη μορφή του παιχνιδιού. Δυστυχώς, ο Euler πέθανε μετά την εφεύρεσή του και το Sudoku έμεινε στην αφάνεια. Η μοντέρνα εκδοχή του παιχνιδιού εφευρέθηκε στην Αμερική ,το 1979, με το όνομα Number Puzzle, δηλαδή «αριθμοσπαζοκεφαλιά», χωρίς ,όμως ,να αποκτήσει οπαδούς .Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε και στην Ιαπωνία ,όπου λατρεύτηκε. Δεν είναι τυχαίο ,επομένως ,που έγινε γνωστό με την ιαπωνική ονομασία του , η οποία βγαίνει από τις λέξεις Suji wa dokushin ni kagiru και σημαίνει : «Οι αριθμοί βγαίνουν μια φορά» .

Η εξάπλωση του παιχνιδιού οφείλεται σε ένα Νεοζηλανδό δικαστή ο οποίος επισκέφτηκε κάποια στιγμή την Ιαπωνία .Μια μέρα, ο δικαστής χάζευε ένα βιβλιοπωλείο θέλοντας να αγοράσει κάτι για να περάσει την ώρα του και μιας και δεν γνώριζε την ιαπωνική γλώσσα επέλεξε ένα βιβλίο με Sudoku.Και του ήρθε τρέλα! Τα παζλ με τους αριθμούς τον συνεπήραν τόσο ώστε δημιούργησε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που μπορούσε να φτιάχνει αμέτρητα Sudoku. Δεν έμεινε ,όμως ,εκεί. Θέλησε να τα κάνει γνωστά και άλλού.

Το 2004 πρότεινε το παιχνίδι στις βρετανικές εφημερίδες, οι οποίες έχουν παράδοση στα παιχνίδια λογικής. Η επιτυχία του Sudoku ήταν τεράστια και οι πωλήσεις των εφημερίδων πέταξαν στα ύψη. Ύστερα από αυτό το παιχνίδι εμφανίστηκε ξανά στην Αμερική ,αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι ταξίδεψε μέχρι και στη χώρα μας.

Πώς παίζεται:
Κάθε Sudoku αποτελείτε από 81 τετράγωνα μοιρασμένα σε 9 μικρότερα τετράγωνα που το καθένα χωράει 9 αριθμούς από το 1 έως το 9. Στόχος είναι να συμπληρωθούν τα κενά τετράγωνα ώστε κάθε γραμμή και στήλη να περιέχει τους αριθμούς μία μόνο φορά. Ξεκινάμε από τα τετράγωνα με τους περισσότερους αριθμούς και στα κενά δεν τοποθετούμε αριθμούς στην τύχη παρά μόνο αυτούς που λέει η λογική μας , μιας και το παιχνίδι παίζεται με τη λογική και δεν απαιτεί γνώση μαθηματικών. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Πηγή :εφημερίδα Ερευνητές της Καθημερινής.

Παροιμίες!

1. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ...
ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ!

2.ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ...
ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ!

3. ΣΤΟΥ KUNG FU ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...
ΑΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΟΝΤΑ!

4. ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚAΡΙ..
ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΚAΡΙ!

5. Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ...
ΜΗΝ Τ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!

6. ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...
ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΛΑ!

7. ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ...
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΗ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ!

8. ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ,
ΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, 5...., 6...., 7...., !

9. ΤΡΑΒΗΞΑ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠ'ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ...
ΚΑΙ ΦΟΡΑΓΕ ΠΕΡΟΥΚΑ!

10. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ...
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΝΑΣ!

11. ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΡΕΛO ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ...
ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

12. ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ...
ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ!

13. ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ...
ΜΟΥ ΠΕΣΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!

Πηγή:www.geocities.com/wehavenoproblem/parimies.html

Πως η Coca-Cola και η Pepsi μας “βοηθούν”


1. μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα.
2. μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας!
3. καθαρίζετε και τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από τη διάβρωση.
4. διώχνετε την σκουριά.
5. μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα.
6. εξαφανίζει και την θολούρα από το παρμπρίζ σας.


Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε…..


Πληροφοριακά:


Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών τύπου coke είναι 3,4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή για να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.


Αντίκτυπο:


Το σώμα μας έχει μια ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα, το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διάφορων αρρωστιών.


Παραδείγματα:


Πριν από μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «ποιος θα πιεί την περισσότερη Coke» . Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επιτόπου από την υπερβολική δόση μελανικής διοξίνης στο αίμα του και μη επαρκής οξυγονώσεως. Από τότε ο πρύτανης απαγόρευσε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.
Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από το θάνατό μας.


(φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά μας)