Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Οι φίλοι

Οι φίλοι αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ζωή μας. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν δεν είχατε τους φίλους για να παίζετε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο, να συζητάτε την γκάφα που κάνατε στο σχολείο ή να σας συμπαραστέκονται όταν έχετε κάποιο πρόβλημα... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!Φυσικά, αυτά μπορείτε, θεωρητικά, να τα κάνετε και με τους γονείς και τους δάσκαλους σας, αλλά με τους φίλους γίνονται όλα τόσο πιο ωραία και ξεχωριστά!
Το να κάνουμε φίλους δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται!
Κάποια παιδιά (αλλά και ενήλικες) πολύ εύκολα βρίσκουν καινούργιους φίλους ενώ άλλα όχι. Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα του καθενός. Αν ανήκετε σε εκείνους που δυσκολεύονται, πιο κάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες που ίσως σας βοηθήσουν.
Το σχολείο είναι ένας πολύ καλός χώρος για να κάνετε καινούργιες φιλίες. Τόσα παιδιά βρίσκονται μαζεμένα σ'ένα τόπο, σίγουρα ανάμεσα τους θα υπάρχουν κάποια με τα οποία μπορείτε να γίνετε πολύ καλοί φίλοι. Πώς όμως θα βρείτε αυτά τα άτομα;
Ο καλύτερος τρόπος είναι να λάβετε μέρος σε κάποιες ομάδες που διοργανώνει το ίδιο το σχολείο, όπως είναι για παράδειγμα ομάδες τέχνης ή θεάτρου, ομάδες ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος και φυσικά ομάδες χορού και ορχήστρας ή χορωδίας. Εάν θέλετε κάτι συναρπαστικό, μπορείτε να δοκιμάσετε μια φιλία μέσω αλληλογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι θα επικοινωνείτε με γράμματα (ή emails) με κάποιο παιδί σε άλλη χώρα. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας με την βοήθεια του φίλου σας! Ίσως να έχετε προσέξει πως κάποια παιδιά φαίνεται να έχουν σαν φίλους τα παιδιά όλης της πόλης, ενώ άλλα να έχουν μόνο 2-3 ή ακόμη και μόνο 1 φίλο. Αυτό τι σημαίνει; Πώς αυτοί που έχουν πολλούς φίλους είναι οι cool ενώ οι άλλοι είναι οι uncool;
Ο αριθμός των φίλων που έχει ο καθένας μας, δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα άτομα που είναι πολύ κοινωνικά συνήθως έχουν πάρα πολλούς φίλους. Τους περισσότερους όμως δεν τους γνωρίζουν και πολύ καλά, είναι περισσότερο κάτι σαν γνωστοί. Τα παιδιά που έχουν λίγους φίλους, τους ξέρουν τόσο καλά που να μπορούν να μας πουν ακόμη και πώς πίνουν το γάλα τους, με σοκολάτα ή όχι!
Σημασία δεν έχει ο αριθμός των φίλων μας, αλλά η σχέση που διατηρούμε με τους φίλους μας.
Αν ποτέ τσακωθείτε με κάποιον από τους φίλους σας μην ανησυχήσετε. Φροντίστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα να τους μιλήσετε και να προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα σας. Ακόμη κι αν καμιά φορά δεν κάνατε εσείς το λάθος, μην αφήσετε την περηφάνια να σας απομακρύνει από τον φίλο σας και κάνετε το πρώτο βήμα. Αν κάνατε εσείς το λάθος, να θυμάστε πάντα πως ένα: "Συγγνώμη!", πολλές φορές κάνει θαύματα!

Πηγή:www.medlook.net/kids/friends.asp