Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ζωγραφίστε τη Mona Liza με MS Paint

Απίστευτο... Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πραγματικά απίστευτο!

Διαδίκτυο 2.0 (Web 2.0)

Το Διαδίκτυο ή αλλιώς Web το ξέρατε. Το Διαδίκτυο 2.0 ή στην αγγλική WEB 2.0 πιθανότατα το έχετε ακούσει, όμως ξέρετε τι είναι??

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό το πρόσωπο της χρονιάς είναι ο καθένας από εμάς στο Διαδίκτυο 2.0 (WEB 2.0). Το "Web 2.0" είναι μια φράση που έχει αποδοθεί στους O'Reilly Media το 2004 και αναφέρεται στο Διαδίκτυο της δεύτερης γενιάς, κυρίως για παροχές υπηρεσιών μεταξύ των χρηστών με συμμετοχή και συνεργασία, όπως κοινωνικές διασυνδέσεις, και τη χρήση εργαλείων όπως τα wikis, εργαλείων οργάνωσης και επικοινωνίας, και διαδικτυακές κοινότητες. Αυτό που δηλώνει κυρίως το Διαδίκτυο 2.0 είναι οι συνεργατικές διαδικασίες μέσω του Διαδικτύου και η συνεισφορά των χρηστών. Οι O'Reilly Media, σε συνεργασία με τους MediaLive International, χρησιμοποίησαν τη φράση ως τίτλο σε σειρά από συνέδρια, και από το 2004 πολλά μέλη τεχνικών υπηρεσιών αλλά και μέλη διαδικτυακών κοινοτήτων υιοθέτησαν τον όρο.

House Dance:ο χορός των clubs!!!!

Η μουσική House.......
...που συνοδεύει το house dance, σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο:εδώ και χρόνια οι φανατικοί clubbers χορεύουν στους έντονους ρυθμούς της.
Όμως.....
...ο πραγματικός χορός house,δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να χορεύεται στα κλαμπ.Μόλις τα τελευταία χρόνια χρόνια άρχισε να δίδασκεται στις σχολές χορού όπως είναι στην πραγματικότητα, έτσι ώστε οι αληθινοί λάτρεις του να μάθουν να τον χορεύουν στην αυθεντική και σωστή μορφή του!
Αρχές δεκαετίας του '80...
...στα νυχτερινά κλαμπ του Σικάγο και της Νέας Υόρκης, γεννιέται ένας νέος χορός, σε πειραματικό στυλ, με αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα.Το house dance, όπως ονομάζεται, από τότε πάει <<χέρι-χέρι>> με την έντονη μουσική, που είναι γνωστή σε όλους μας ως house.Δίνει έμφαση στην κίνηση των ποδιών όσο και στις <<κυματοειδείς>> φιγούρες του κορμού.Ποιος θα φανταζόταν ότι μετα από χρόνια αυτό το είδος χορού θα αγαπιόταν τόσο πολύ, για να φτάσει να αποτελεί, σήμερα, έναν από τους πιο λατρεμένους χορούς των κλαμπ σε όλο τον κόσμο!
Οι φήμες λένε.....
...ότι το όνομα house προέρχεται από το Warehouse, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σικάγο, όπου παιζόταν η συγκεκριμένη μουσική.Αντίστοιχα, από εκεί <<βαφτίστηκε>> και ο αντίστοιχος χορός.
House dance, δηλαδή.....
...ένας χορός με ,<<χαρακτήρα>> και έντονο ρυθμό, που έχει δεχθεί έντονες επιρροές από αφρικανικούς χορούς, χωρίς βέβαια να λείπουν και στοιχεία από άλλα είδη.Οι κινήσεις του, καθαρές και αβίαστες, εκπέμπουν ηρεμία, αλλά στην ουσία είναι γεμάτες ενέργεια!!!
ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΥΛ ΤΟΥ House Dance.........
μη φύγετε περιμέντε το!!!!!!

Η μουσική συνδέεται με τον εγκέφαλο?

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Νευρολόγοι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και μουσικοί σε συνεργασία μελέτησαν και μελετούν τις βιολογικές βάσεις της μουσικής.

Η ακοή είναι η πρώτη αίσθηση που έρχεται και η τελευταία που φεύγει. Ακόμη και ασθενείς, που βρίσκονται σε κώμα, ακούν.

Η ικανότητα συναίσθησης και αντίδρασης στη μουσική είναι βαθιά εδραιωμένη στη βιολογία του νευρικού συστήματος (Ρόμπερτ Ζατόρε, Νευρολόγος, Πανεπιστήμιο Μαγκίλ).

Εκτός από καλή τέχνη και πολιτισμική έκφραση, η μουσική είναι και πολύπλοκη εκδήλωση της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Επιδρά έντονα στον ψυχισμό. Ακούγοντας μια μελωδία ή ένα παλιό τραγούδι έρχονται στον νου ζωηρές αναμνήσεις ή συγκινήσεις, ή διεγείρονται συναισθήματα χαράς, λύπης, θλίψης, έντονου πατριωτισμού, θρησκευτικής ανάτασης, κλπ.

Η αντίληψη της μουσικής συντελείται στον εγκέφαλο. Το κέντρο της αντίληψης στους αριστερόχειρες βρίσκεται συνήθως στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Δεν ξέρουμε αν η επεξεργασία της μουσικής επιτελείται μόνο από κάποια συγκεκριμένη ομάδα κυττάρων του νευρικού συστήματος. Βρέθηκε όμως ότι, όταν κανείς ακούει μουσική ή παίζει κάποιο μουσικό όργανο, ή όταν η μουσική συνοδεύεται από στίχους, ενεργοποιούνται διάφοροι νευρώνες. Διαπιστώθηκε σ' όσους παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, ότι το άκουσμα μουσικής διεγείρει φυσικές μεταβολές στους νευρώνες του εγκεφάλου τους.

Σε επαγγελματίες μουσικούς η μέτρηση των ασθενών μαγνητικών πεδίων που εκπέμπει ο εγκέφαλος, έδειξε ότι η έντονη άσκηση στο παίξιμο κάποιου μουσικού οργάνου οδηγεί σε ευδιάκριτη αύξηση του μεγέθους τμημάτων του φλοιού του εγκεφάλου, του στρώματος της φαιάς ουσίας, που έχει σχέση με τις υψηλού επιπέδου λειτουργίες του εγκεφάλου (Χρήστος Πάντεβ, του Ινστιτούτου Πειραματικής Ακουστικής, Πανεπιστήμιο Μόνστερ της Γερμανίας).
Η ικανότητα αντίληψης της μουσικής παραμένει ανέπαφη έπειτα από βαριές βλάβες του εγκεφάλου, που επηρεάζουν σοβαρά την ικανότητα του λόγου.

Οι Ρώσοι συνθέτες Βλαδίμηρος Σεμπάλιν και Δημήτριος Σοστάκοβιτς εξακολούθησαν να συνθέτουν μουσική μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που τους προκάλεσε σοβαρή διαταραχή του λόγου. Αντίθετα η ικανότητα αντίληψης της μουσικής επηρεάζεται από ορισμένες ανωμαλίες του εγκεφάλου. Έτσι σε επιληπτικούς, η διέγερση ορισμένων περιοχών και των δύο κροταφικών λοβών ξυπνά μουσικές μνήμες, αναβιώσεις μελωδιών, που αυτοί άκουσαν πριν χρόνια.

Βλάβες κροταφικού λοβού μπορεί να προξενήσουν την σπάνια μουσικογενή επιληψία, όπου ο ασθενής ακούγοντας μουσική παθαίνει σπασμούς.

Μερικά ολιγοφρενικά άτομα με αυτισμό, αν και μειωμένης αντίληψης, μπορεί να είναι πολύ ικανοί μουσικοί, ίσως και "μουσικώς σοφοί" με εξαιρετικό ταλέντο.

Αντίθετα, σχεδόν το 1% του πληθυσμού πάσχει από Αμουσία, δηλ. από πραγματική κώφωση στους μουσικούς τόνους. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν μια μελωδία, να διακρίνουν δυο διαφορετικές μελωδίες τη μια από την άλλη, να επαναλάβουν ένα τραγούδι, αν και νομίζουν ότι το πετυχαίνουν με σωστό τρόπο. Ακόμη και απλοί γνωστοί μουσικοί σκοποί προβληματίζουν τα άτομα με αμουσία. Ενώ αν ταυτόχρονα τραγουδιούνται στίχοι, αντί να παίζονται μόνο μουσικά κομμάτια, τότε οι άμουσοι μπορούν να αναγνωρίσουν αμέσως το τραγούδι.

Αυτό συμβαίνει περισσότερο από ανικανότητα επανάληψης μουσικού σκοπού. Οι άμουσοι δεν μπορούν να χορέψουν, ούτε να διακρίνουν την αρμονία από τη δυσαρμονία (Ισαβέλα Πέρετζ, Ψυχολόγος, Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ). Φαίνεται ότι αυτοί γεννήθηκαν χωρίς την απαραίτητη δομή του εγκεφάλου για επεξεργασία της μουσικής. Αλλά περιέργως δεν εμφανίζουν σημεία βλάβης στον εγκέφαλο, ούτε περιορισμένη ικανότητα για βραχυχρόνια απομνημόνευση. Η μαγνητική τομογραφία δείχνει φυσιολογικό εγκέφαλο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τρόπος να βοηθηθούν οι άτυχοι αυτοί συνάνθρωποί μας.

Όσον αφορά τις επιδράσεις της μουσικής στο συναίσθημα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η μουσική επιδρά στα επίπεδα διαφόρων ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της Κορτιζόλης (που συμμετέχει σε καταστάσεις διέγερσης και άγχους), της Τεστοστερόνης (διέγερση, επιθετικότητα), της Οκυτοκίνης (συναίσθημα στοργής για παιδιά).

Η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (ΡΕΤ) έδειξε ότι τμήματα εγκεφάλου, που συμμετέχουν στην επεξεργασία συναισθημάτων, ενεργοποιούνται όταν το άτομο ακούει μουσική (Ζατόρε).

"Πίστη και ικανότητα"

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα μπροστά, δηλώνει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Αλέξης Αλεξίου με δηλώσεις του στον Flash 96. Οι επιτυχίες σε Εθνικό επίπεδο συνεχίζονται, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, με την πρόκριση των Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού της Τσεχίας. Μία πρόκριση την οποία πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, οι «μικροί ήρωες» και η οποία ολοκληρώθηκε με τη νίκη με σκορ 3-1 κόντρα στη Ρωσία. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόκριση. Τα πίστεψα από την πρώτη στιγμή και μετά την ήττα που κάναμε από τη Μολδαβία και πάλι πίστεψα ότι μπορούσαμε να προκριθούμε», επισήμανε ο Αλέξης Αλεξίου ο προπονητής της εθνικής μας ομάδα νέων, ο οποίος εκτιμά πως η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έχει θετική πορεία στα τελικά του EURO 2008.

NBA: Τα καλύτερα "Long Distance Shots" του 2007

Το τελευταίο και νομίζω απίστευτο βίντεο...



NBA: Τα καλύτερα Καρφώματα του 2007

NBA: Τα καλύτερα "Παιχνίδια" του 2007

Σιγά σιγά φτάνουν οι τελικοί στο NBA και η χρονιά τελειώνει. Όμως οι στιγμές που θα ακολουθήσουν μένουν...



Think green!!

1)Απόφυγε τις συσκευασίες μιας χρήσης.

2)Χρησιμοποίησε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες .Πέτα τις άχρηστες στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν στα super markets.

3)Aντικατάστησε όλες τις λάμπες με νέους λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης. ¨Έτσι ξοδεύεις 5 φορές λιγότερη ενέργεια ,απαλλάσσοντας την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα, ενώ κερδίζεις 12 ευρώ το χρόνο για κάθε λάμπα.

4)Προτίμησε ανεμιστήρες οροφής αντί για κλιματιστικά.

5)Για τα ψώνια σου χρησιμοποίησε πάνινη ή χάρτινη σακούλα αντί της πλαστικής.

6)Πήγαινε με τα ποδήλατο ή τα πόδια ,σε κοντινές αποστάσεις και για μακρινές χρησιμοποίησε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.(λεωφορεία, μετρό, τραμ κ.α.)

7)Αν χαλάσει το ψυγείο ,ζητήστε να αγοράσετε ένα οικονομικό «πράσινο» , που δεν καταστρέφει το όζον και το κλίμα της Γης.

8)Μάζεψε το νερό της βροχής και χρησιμοποίησέ το για το πότισμα των φυτών σου.

9)Ανακύκλωσε εφημερίδες, περιοδικά, μπουκάλια ,κουτιά αλουμινίου.

10)Μην ξεχνάς να σβήσεις τα φώτα και να κλείνεις τις ηλεκτρικές συσκευές από το κουμπί. ¨Όταν τις αφήνεις stand by ,δαπανάς ενέργεια, ίση με 800 ευρώ το χρόνο ,ενώ στην ατμόσφαιρα εκλύεται ένας τόνος διοξειδίου του άνθρακα!

11)Υποστήριξε τις οικολογικές οργανώσεις δηλώνοντας συμμετοχή στις εκδηλώσεις τους(www.greenpeace.gr,www.mendsos.gr,www.wwf.gr).

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία (και τον πλανήτη μας!)

Ένα αγαπημένο ….σπόρ των Ελλήνων , ειδικά των οδηγών που αγνοούν το σταχτοδοχείο ,προτιμώντας να σημαδέψουν το δέντρο ή το πεζοδρόμιο με το αποτσίγαρό τους ,το οποίο στην καλύτερη περίπτωση ρυπαίνει ,ενώ στην χειρότερη ,μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Είναι συχνό μάλιστα το φαινόμενο να ανοίγει η πόρτα του οδηγού και να βλέπεις να αδειάζει ο άλλος το τασάκι του στη μέση του δρόμου! Το θέμα της ρύπανσης από τις γόπες που πετιούνται καθημερινά είναι σοβαρό κι έχει αρχίσει να προβληματίζει τους οικολόγους ,αφού η χημική σύνθεση του φίλτρου είναι ακόμα μια απειλή για τα οικοσυστήματα:

1.Tα αποτσίγαρα είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα σκουπιδιών σε όλο τον κόσμο ,καθώς κάθε αποτσίγαρο για να διαλυθεί χρειάζεται μέχρι και 12 χρόνια!
2.Περίπου 5 τρισεκατομμύρια τσιγάρα κατασκευάζονται παγκοσμίως από τις καπνοβιομηχανίες. Στις αναπτυγμένες χώρες όπου έχει απαγορευτεί το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους ,σχεδόν 1 στα 3 αποτσίγαρα καταλήγουν ως απορρίμματα στην ύπαιθρο.
3.Στις περισσότερες δυτικές χώρες ,τα αποτσίγαρα αποτελούν περίπου το 50% όλων των απορριμμάτων .
4.Στην Αυστραλία τα αποτσίγαρα που πετούν οι καπνιστές είναι αρκετά για να γεμίσουν 7 Ολυμπιακές πισίνες. Μέχρι 350.000 αποτσίγαρα καταλήγουν καθημερινά στα δύο κεντρικά λιμάνια και τις υδάτινες οδούς.
5.Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στις γόπες, όπως το κάδμιο, ο μόλυβδος και το αρσενικό , μπορούν να εισχωρήσουν στο θαλάσσιο περιβάλλον μας, μέσα σε μία ώρα από την επαφή τους με το νερό.
6.Αποτσίγαρα έχουν βρεθεί σε στομάχια πουλιών και θαλασσινών ειδών, που σημαίνει ότι και τα ζώα κινδυνεύουν καταπίνοντας επικίνδυνες χημικές ουσίες ,αλλά και οι άνθρωποι που τα τρώνε.
7.Οι καπνιστές σε πολλές χώρες τιμωρούνται για το τίναγμα και μόνο ενός αναμμένου τσιγάρου.
8.Το πιο σημαντικό ;Μόνο οι καπνιστές μπορούν να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή που προκαλεί η αλόγιστη ρίψη αποτσίγαρων.

(Τα στοιχεία βρέθηκαν από την ηλεκτρονική εφημερίδα Εcocity.)

Άρης - Αποστολή "Φοίνικα" (Βίντεο)

Μια μικρή περιγραφή της αποστολής του "Φοίνικα" στον Άρη και των λειτουργιών του σκάφους. Στόχος της αποστολής της NASA είναι η συλλογή πάγου και άλλων δειγμάτων για να καταλάβουν οι επιστήμονες αν υπήρξε ζωή στον Άρη ή τουλάχιστον οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ύπαρξη έμβιων όντων.





Για περισσότερα δείτε: Xg2 - Ο Σαμ Κουνάβης μιλά για το φοίνικα