Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διαφήμιση: Axe dry

Κάθε φορά που τη βλέπω γελάω... Εξάλλου ο καθένας μας ιδρώνει λίγο όπως λέει και ο τύπος...

QWERTY...Τι?

Τι είναι πάλι αυτό? Το σύγχρονο(λατινικό)πληκτρολόγιο ,όπως το έχουμε συνηθίσει από την επαφή μας με τους Η/Υ και πήρε το όνομά του από τα 6 πρώτα γράμματα που υπάρχουν στην 1η σειρά του πληκτρολογίου, πάνω αριστερά! Το πληκτρολόγιο QWERTY δημιουργήθηκε από τον δημοσιογράφο Christopher Sholes το 1874, πουλήθηκε στην Remington τον ίδιο χρόνο και εφαρμόστηκε στις γραφομηχανές. Αρχικά, είχε αλφαβητική μορφή, όμως από την στιγμή που μάθαινες να γράφεις γρήγορα, παρουσιαζόταν πρόβλημα, επειδή τα μεταλλικά έμβολα μπλέκονταν μεταξύ τους, καθυστερώντας τη δακτυλογράφηση. Τότε, ένας συνεργάτης του Sholes του πρότεινε να χωρίσει τα πλήκτρα που συνδυάζονται στις περισσότερες λέξεις. Γιατί? Για να μην τα <<χτυπάει>> σχεδόν μαζί ο χρήστης, οπότε να μην μπλέκονται και τα έμβολα της μηχανής. Κάπως έτσι, λοιπόν, το QWERTY έφτασε να αποτελεί, πλέον, το στάνταρ στα πληκτρολόγια!!!


Αυτά για σήμερα...

Κινηματογράφος: Οι ηγέτες του Box Office ανά δεκαετία

  • 1910 – Mickey (ΗΠΑ, 1918) - 18.000.000 δολάρια
  • 1920 – The Big Parade (ΗΠΑ, 1925) – 22.000.000 δολάρια
  • 1930 – Όσα παίρνει ο άνεμος (ΗΠΑ, 1939) – 393.000.000 δολάρια
  • 1940 – Μπάμπι (ΗΠΑ, 1942) – 268.000.000 δολάρια
  • 1950 – Η Λαίδη και ο Αλήτης (ΗΠΑ, 1955) – 93.600.000 δολάρια
  • 1960 – 101 Σκυλιά Δαλματίας (ΗΠΑ, 1961) – 215.800.014 δολάρια
  • 1970 – Πόλεμος των Άστρων (ΗΠΑ, 1977) – 797.998.007 δολάρια
  • 1980 – Ε.Τ. ο Εξωγήινος (ΗΠΑ, 1982) – 704.804.539 δολάρια
  • 1990 – Τιτανικός (ΗΠΑ, 1997) – 1.834.165.466 δολάρια (σε αυτή θα ήθελα να είμαι παραγωγός)
  • 2000 – Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, Η Επιστροφή του Βασιλιά (ΗΠΑ/Ν.Ζ. 2003) – 1.129.219.252 δολάρια

Το πρώτο mp3

Ο όρος mp3 αναφέρεται στα αρχικά του όρου MPEG audio layer-3 και χρησιμοποιείται ευρέως ως αρχείο ψηφιακής μουσικής. Είναι ακουστικός μόνο όρος και αποτελεί άμεση εξέλιξη του MPEG-1, που είναι χαμηλού εύρους συχνότητα βίντεο συμπίεσης, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στο internet. Η εξέλιξη του MP3 ξεκίνησε το 1987 στο Ινστιτούτο Fraunhofer Integrierte Schaltungen στη Γερμανία και το 1992 αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης.

Περί θάρρους και δειλίας.........

Τί είναι θάρρος; Τί είναι δειλία: Ποιός είναι θαρραλέος και ποιός δειλός: Είναι θαρραλέος αυτός που ριψοκινδυνεύει τη ζωή του σε κάτι επικίνδυνο καί δειλός αυτός που αποφεύγει κάτι τέτοιο; Η αλήθεια είναι ότι ισχύει και αυτό. Στη ζωή όμως άλλος είναι ο θαρραλέος και άλλος ο δειλός. Και ζωή σημαίνει άνθρωπος, και άνθρωπος σημαίνει αγάπη. Και στην αγάπη θάρρος σημαίνει να "βγαίνεις" μπροστά, να λες την αλήθεια, να μην διστάζεις να αντιμετωπίσεις τον άλλον, να πεις "συγνώμη έσφαλα", να ζητήσεις συγνώμη, να δεχτείς, ναι να δεχτείς την συγνώμη του άλλου, να ψάξεις το γιατί, να βρείς το γιατί, να μή ξεχνάς...να μην ξεχνάς. Να μην ξεχνάς αυτά που έχεις πει, αυτά που έχεις κάνει. Δειλία σημαίνει να λες ψέμματα, να κρύβεσαι, να μή βγαίνεις στο τηλέφωνο, αλήθεια τι δειλία κι αυτό, να αδιαφορείς. Θάρρος σημαίνει να κλαις μπροστά στον άλλο. Δειλία σημαίνει να κλαις στα κρυφά μόνος σου. Θάρρος σημαίνει π-α-ρ-ο-υ-σ-ί-α. Δειλiα σημαίνει α-π-ο-υ-σ-ί-α. Θάρρος σημαίνει να ανοίγεις το στήθος σου και να λες: "κτύπα, αριστερά είναι η καρδιά". Δειλία σημαίνει να κρύβεις τα αισθήματα σου. Θάρρος σημαίνει κραυγή και αναστεναγμός. Δειλία σημαίνει σιωπή και βουβαμάρα. Θάρρος σημαίνει: "έλα πάρε με απ' το χέρι". Δειλία σημαίνει: "φοβάμαι να 'ρθω ". Θάρρος σημαίνει να προσφέρεις τη ψυχή σου στα πόδια του άλλου. Δειλία σημαίνει ο φόβος να μην "εκτεθείς". Θάρρος σημαίνει να μοιράζεσαι. Δειλία σημαίνει να κλείνεσαι στον εαυτό σου, στις αγκυλώσεις σου, στις ανασφάλειες σου. Θάρρος σημαίνει να μή ντρέπεσαι να δείξεις ότι είσαι άνθρωπος και λυγάς. Δειλία σημαίνει ότι ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.

Θάρρος σημαίνει να τα παρατάς όλα και να τρέχεις εκεί που αγαπάς. Αλλά πως να το κάνεiς όταν είσαι δειλή...ή δειλός...

Ο Σαμ Κουνάβης μιλά για το «Φοίνικα»

O ελληνικής καταγωγής Σαμ Κουνάβης, βασικό στέλεχος της επιστημονικής ομάδας του «Φοίνικα», του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου της ΝΑSΑ που προσεδαφίστηκε στον Βόρειο Πόλο του Άρη προχθές και ως υπεύθυνος για μεγάλο μέρος των χημικών αναλύσεων της αποστολής στον Κόκκινο Πλανήτη, εξηγεί στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης, γιατί υπάρχουν (μεγάλες) πιθανότητες να εντοπισθούν στον Άρη ίχνη ζωής από το παρελθόν. Μιλά για τις ερευνητικές προκλήσεις, αλλά και για το παράξενο... ωράριο της δουλειάς του!


«Κατ΄ αρχήν ο “Φοίνικας”, με χειρισμούς εξ αποστάσεως, θα πάρει δείγματα εδάφους και θα τα τοποθετήσει εντός ενός χημικού εργαστηρίου σε μέγεθος φλιτζανιού, ώστε να ανιχνευθούν ανόργανες θρεπτικές ουσίες στο χώμα, αλλά και τυχόν οργανικά συστατικά. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε αν υπήρξαν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη».
Ο δεύτερος στόχος είναι η καταγραφή της κλιματικής ιστορίας του πλανήτη μέσω των χημικών δεδομένων που θα προκύψουν από τις αναλύσεις. «Οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το ενδεχόμενο του εποικισμού», λέει ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουνάβη, οι πρώτες φωτογραφίες που έστειλε ο «Φοίνικας» στη Γη είναι αποκαλυπτικές. «Υπάρχει συνταρακτική ομοιότητα με τα σημεία της Ανταρκτικής που δεν είναι καλυμμένα με πάγους. Μόλις την τελευταία δεκαετία ανακαλύψαμε ότι στο υπέδαφος αυτών των περιοχών της Γης φιλοξενούνται βακτήρια και μικροοργανισμοί εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Γιατί λοιπόν να μην ίσχυε κάτι τέτοιο και για τον Άρη; Ωστόσο, μόνο όταν ολοκληρωθούν οι αναλύσεις θα μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά», σημειώνει.
Τέλος, στην ερώτηση αν ο Άρης θεωρείται ο μοναδικός υποψήφιος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος για εξωγήινη ζωή, απαντά: «Σε δορυφόρους του Δία και του Κρόνου, όπου υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλες ποσότητες πάγων, οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες απ΄ ό,τι στον Άρη. Οπότε εκεί είναι ελάχιστες οι πιθανότητες. Το περιβάλλον του Άρη είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό της Γης. Αν υπήρξε ζωή εκτός του πλανήτη μας, πιθανότατα θα κατοικούσε στον Κόκκινο Πλανήτη».


«Βρίσκομαι σε διαρκές τζετ λανγκ»

«Για να μπορούμε να εποπτεύουμε και να προγραμματίζουμε τον “Φοίνικα”, πρέπει να ζούμε σε ώρα Άρη. Αυτό σημαίνει ότι η ημέρα για εμάς έχει διάρκεια 25 ώρες, όπως και στον Κόκκινο Πλανήτη», λέει ο κ. Κουνάβης και εξηγεί: «Ενώ τώρα η τοπική ώρα στην Τουσόν της Αριζόνας όπου βρισκόμαστε είναι 2 το μεσημέρι, για εμάς είναι 7 το πρωί! Εξαιτίας του 25ώρου, αύριο στις 7 το πρωί ώρα Άρη, στην Τουσόν θα είναι 3 το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα είναι ότι ζούμε με διαρκές τζετ λανγκ, που θα συνεχιστεί για τους επόμενους έξι μήνες. Ποτέ δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο».
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κουνάβης και η ομάδα του θα ξεκινούσαν τα πρώτα τεστ στο μικρό εργαστήριο χημικών αναλύσεων του «Φοίνικα». «Έπειτα από 5 ημέρες θα αρχίσουν μικρές γεωτρήσεις και εξορύξεις, ώστε να εντοπιστεί σε πόσο βάθος βρίσκεται ο πάγος και να ληφθούν δείγματα». Τέλος, θα πραγματοποιηθούν αναλύσεις από τις οποίες η μία, όπως ευελπιστεί ο κ. Κουνάβης, θα είναι σε δείγμα πάγου. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από την ομάδα του.


Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Online