Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

H Nintendo παρουσίασε το DSi

Νέα έκδοση για το δημοφιλέστερο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας από την ιαπωνική εταιρία με μεγαλύτερες οθόνες και camera 3 megapixel.

Η αγορά των videogames είχε βουήξει για το γεγονός ότι η Nintendo θα παρουσίαζε σύντομα ένα νέο Nintendo DS. Η ίδια η εταιρία τηρούσε για αρκετές εβδομάδες σιγή ισχύος, η οποία ωστόσο δικαιολογείται από το γεγονός ότι ήθελε να ανακοινώσει αρκετά πράγματα.

Όπως λοιπόν αποκαλύφθηκε σε ειδική παρουσίαση που έγινε στην Ιαπωνία, το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Nintendo DSi, θα φέρει δύο οθόνες με την κάτω να υποστηρίζει τεχνολογία αφής. Η συσκευή είναι κατά 12% πιο λεπτή σε μέγεθος και δε φέρει υποδοχή για παιχνίδια GBA (προφανώς η Nintendo εκτιμά ότι δε χρησιμοποιείται τόσο πολύ το DS για αναπαραγωγή τίτλων του παλαιότερου format).Οι δύο οθόνες είναι 3.25 ιντσών, ενώ στο εξωτερικό και το εσωτερικό μέρος του συστήματος υπάρχει από μία camera 3 megapixel για λήψη φωτογραφιών. Το ειδικό SD slot που προστέθηκε, βοηθάει έτσι ώστε να αποθηκεύονται εκεί τα στιγμιότυπα και ο χρήστης να μπορεί να τα απολαύσει άμεσα και στο Wii του.

Τα στελέχη της εταιρίας του Κιότο αποκάλυψαν ακόμη πως θα κυκλοφορήσουν ένα νέο online DSi Shop, το οποίο θα προσφέρει έναν ειδικό browser και ένα DS Ware παιχνίδι. Το νέο προϊόν θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία την 1η Νοεμβρίου στην τιμή των 178 δολαρίων, ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: