Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου!

Ice Hotel

imageΤο Ice Hotel βρίσκεται στη Σουηδία. Απλώνεται σε μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο. Ολες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια, είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες, κοιμούνται μέσα σε θερμικό υπνόσακο, στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει ζεστό χυμό - για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια - αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Οσο για το βραδάκι, όσοι δεν μπορούν να συνέλθουν από την παγωνιά, μπορούν να επισκεφτούν το μπαρ και να ζεσταθούν πίνοντας ένα ποτηράκι.

Poseidon Undersea Resortimage

Το ξενοδοχείο είναι υπό κατασκευή, στα Νησιά Φίτζι και υπολογίζεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2009. Οι επισκέπτες των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν υπό τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο αυτό είναι «βυθισμένο» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το 70% των σουιτών έχει ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Επίσης, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί κάποιος να ταΐσει τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Οι τιμές είναι αυτό που λέμε απλησίαστες, καθώς η παραμονή για ένα δεκαήμερο, θα κοστίζει περίπου 15 χιλιάδες ευρώ.

Old Jail Mountimage

Αν έχεις περάσει μια νύχτα στη φυλακή, μάλλον αυτές οι διακοπές θα σου ξυπνήσουν άσχημες αναμνήσεις. Το ξενοδοχείο-πραγματική φυλακή- στο βουνό Γκάμπιερ, σου προσφέρει την εμπειρία στη στενή, χωρίς να σε μπλέκει με δικαστήρια και παρανομίες. Κοιμάσαι σε κανονικά κελιά με την τουαλέτα μέσα στο δωμάτιο και τρως στο «εστιατόριο» των κρατουμένων. Ελπίζουμε βέβαια το φαγητό να μην είναι ανάλογο με το συσσίτιο των τυπικών κάτεργων.

Green Magic Treehouses

image Αν όταν ήσασταν μικροί είχατε ζαλίσει τον πατέρα σας να σας φτιάξει ένα σπιτάκι πάνω στο δέντρο, ζηλεύοντας τις αμερικάνικες νεανικές ταινίες, η Ινδία μπορεί να σας χαρίσει έστω και καθυστερημένα αυτό το όνειρο. Χτισμένα μέσα σε δάσος και εξ’ ολοκλήρου επάνω σε ψηλά δέντρα, τα σπίτια του Green Magic Treehouses προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις συν ανεμόσκαλα, σε περίπτωση που ξυπνήσει μέσα σας ο Ταρζάν. Χωρίς ηλεκτρισμό, το οικολογικό ξενοδοχείο εκμεταλλεύεται άλλες πηγές ενέργειας και υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες. Τιμές: Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα.

McMenamins Kennedy School Hotelimage

Έχεις δει ποτέ στον ύπνο σου ότι πήγαινες σχολείο με τα εσώρουχα και σε κορόιδευαν όλοι; Το ξενοδοχείο στο Πόρτλαντ, ζωντανεύει τον εφιάλτη σου επί πληρωμή. Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα και κάθε δωμάτιο θυμίζει σχολική αίθουσα, με μαυροπίνακα, κιμωλίες κι όλα τα κονφόρ. Όσο για την ταρίφα που θα πληρώσετε για να επιστρέψετε στα θρανία, κυμαίνεται από 80 μέχρι 110 ευρώ.

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος είπε...

Καλώς ήρθες Ελένη!
Καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά στο πρώτο δεν υπάρχει περίπτωση να πήγαινα!Σιχαίνομαι το κρύο!!

Αυτό που φαίνεται ενδιαφέρον είναι να είσαι μέσα από τζαμαρία στον βυθό της θάλασσας!