Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Πιάσε στόχο !!


πιάσε

στόχο!
Do: Οργάνωσε την ύλη σου σε ενότητες και φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα μελέτης ώστε να μην αφιερώσεις δύο ολόκληρες μέρες στο ένα κεφάλαιο και δύο μόνο ώρες στο άλλο. Γίνε σωστός μάνατζερ του χρόνου σου.
Don't: Μην τρως όλη τη ώρα στην οργάνωση αφήνοντας ελάχιστη στην πραγματική μελέτη. Μη σε φάει και η... γραφειοκρατία!

Do: Άκου το βιολογικό σου ρολόι. Άλλοι διαβάζουν καλύτερα το πρωί, άλλοι προτιμούν τα... μαύρα μεσάνυχτα. Βρες τι σε βολεύει καλύτερα.
Don't: Μην παραβιάζεις το super απαραίτητο εφτάωρο του βραδινού σου ύπνου. Ανανεώνει τα εγκεφαλικά σου κύτταρα, ξεκουράζει το σώμα και δρα ευεργετικά για την ψυχολογία σου.

Do: Κράτα επαφή με φίλους και φίλες που έχουν τον ίδιο στόχο με σένα. Όσοι θεωρούν τις εξετάσεις χάσιμο χρόνου και πίνουν φρεντοτσίνο σε υπαίθρια καφέ όσο εσύ διαβάζεις, δεν μπορούν να σε καταλάβουν ούτε να σου συμπαρασταθούν.
Don't: Μην ξεκόβεις από τον κύκλο σου. Άλλο εξετάσεις, άλλο "Prison Break". Μην απομονώνεσαι, λοιπόν.

Do: Πρόσεξε την στάση του σώματός σου όσο διαβάζεις, όπως και τον φωτισμό. Αν η πλάτη σου πονάει, οι ώμοι σου έχουν πάθει αγκύλωση και τα μάτια σου βλέπουν αστεράκια, πού όρεξη για διάβασμα!
Don't: Μην αφήσεις το χάος των σημειώσεων να κάνει κατάληψη στο δωμάτιό σου. Αφιέρωσε ένα δεκάλεπτο κάθε βράδυ, ώστε να τακτοποιείς το μπάχαλο..
Do: Λίγο άγχος δεν βλάπτει. Το στρες αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα και ενεργοποιεί τη λειτουργία εγκεφάλου και αντανακλαστικών.
Don't: Μην αφήσεις το στρες τα σε ρίξει. Οι υπερβολικοί αγχωμένοι μαθητές κινδυνεύουν να πάθουν black out την κρίσιμη στιγμή (μακριά από εμάς!)

Do: Αξιοποίησε τα διαλείμματά σου κάνοντας πράγματα που σε ανεβάζουν: μια βόλτα, ένα ντους, ένα χορό με το hit που λατρεύεις... Διώχνεις την ένταση έτσι.
Don't: Μην κολλάς στη τηλεόραση ή στην οθόνη του υπολογιστή σου. Το μυαλό σου έχει την ανάγκη από φρέσκες εικόνες και παραστάσεις. Αρκετά με την κονσέρβα και την κλεισούρα!
Do: Μελέτησε με σύστημα και όρεξη διατηρώντας το κέφι σου και την αυτοπεποίθησή σου. Έχε μαζί σου ενα γούρι..ως γνωστόν όλα είναι... ψυχολογία! Θα τους δείξεις εσύ τι αξίζεις!Don't: Αν την ώρα της κρίσης δεις θέματα που δε σου φέρνουν τίποτα στο μυαλό, αξιοποίησε και το τελευταίο λεπτό που έχεις στη διάθεσή σου, κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις στον καθηγητή, ρίξε μια ματιά στο γραπτό του μπροστινού σου και στο τέλος άσε την τύχη[η αλλιώς, α-μπε-μπα-μπλον, στα θέματα πολλαπλών επιλογών] ή την κρίση σου[στα θέματα που απαιτούν ανάπτυξη] να σώσουν την κατάσταση.

ΝΑ ΘΥΜΑΣAI ΠΑΝΤΑ:
οι σχολικές εξετάσεις δεν είναι οι τελευταίες ούτε οι σημαντικότερες από τις εξετάσεις που θα χρειαστεί να δώσεις στη ζωή σου. Κάνε το καλύτερο που μπορείς και είναι βέβαια ότι το Σύμπαν θα βάλει τα δυνατά του για να πάνε όλα μια χαρά.(Άντε, καλά, θα κρατάμε κι εμείς τα δάκτυλά μας σταυρωμένα...) Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: