Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Επαναλαμβανόμενα όνειρα και εφιάλτες

Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι ίσως και τα πιο σημαντικά. Είναι αυτά που θέλουν όλη την προσοχή σας και την άμεση επίλυση του θέματος για το οποίο «μιλούν». Όσο πιο έντονα είναι ή όσο πιο «εφιαλτικά» είναι τόσο πιο πολύ πιστεύει το υποσυνείδητο ότι χρειάζεται την προσοχή σας. Η βασική ιδέα αυτών των ονείρων είναι ένα πρόβλημα που σας απασχολεί για πολύ καιρό ή ένα σημαντικό μήνυμα που θέλει να σας περάσει το υποσυνείδητο το οποίο εσείς δεν έχετε καταλάβει τελείως και συνεχίζει να σας το στέλνει μέχρι να το καταλάβετε πλήρως.

Τα περισσότερα επαναλαμβανόμενα όνειρα και εφιάλτες τα έχουμε στην παιδική κι εφηβική μας ηλικία. Είναι λογικό λόγω της μετάβασής μας στην ενηλικίωση.

Τα όνειρα αυτά προσπαθούν να μας πουν ότι πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα επειδή αυτά μας επηρεάζουν ψυχολογικά (αρνητικά). Αυτά μπορεί να είναι συμπεριφορές μας, προβλήματα που μας απασχολούν, κομμάτια του χαρακτήρα μας. Η συνέχιση αυτών των προβλημάτων και η μη επίλυση τους μάλιστα μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα αποτελέσματα στην ψυχική μας υγεία. Δυστυχώς, το στρες στη καθημερινή ζωή μας ποτέ δεν φαίνεται να σταματάει.


Γιατί έχουμε εφιάλτες;


Οι εφιάλτες ίσως να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένου τα ναρκωτικά, τη λήψη φαρμάκων, αρρώστια, κάποιο τραύμα ή μπορεί να μην έχουν κάποια σχετική αιτία και να είναι αυτενεργοί(όπως όταν έρχεται η κακή νεραίδα και ρίχνει τη γνωστή σε όλους μοβ σκόνη).. Συχνά συμβαίνουν όταν υπάρχει άγχος στη ζωή κάποιου και όταν βασικές αλλαγές συμβαίνουν στη ζωή του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: