Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Tα τρία βασικά στυλ του House Dance!!!!(συνέχεια)

1.Jacking ή The jack
<<Γεννήθηκε>> στο Σικάγο για να πάρει την τελική του μορφή στη Νέα Υόρκη.Το Jacking είναι μια γρήγορη κίνηση που ξεκινά από τη λεκάνη και συνεχίζεται στο πάνω μέρος του σώματος. Το σώμα κινείται εμπρός και πίσω στο ρυθμό της μουσικής, δίνοντας την εντύπωση του κύματος. Το Jacking και το Footwork(θα διαβάσετε παρακάτω)αποτελούν τα θεμέλια του αυθεντικού house dance.
2.Footwork
Ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη, επηρεασμένο από την αφρικανική τζαζ, την tap τζαζ και την <<παλιά σχολή>>της τζαζ.Το Footwork περιλαμβάνει μια σειρά εναρμονισμένων κινήσεων του κάτω μέρους του σώματος. Μερικές από τις χαρακτηριστικές κινήσεις του είναι οι heel-toe, tip-tap-toe, αλλά και the hurdle, καθώς και τα λακτίσματα και οι περιστροφές.
3.Lofting
Το όνομά του το πήρε από το γνωστό νυχτερινό κέντρο The Loft που βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης, όπου διαμορφώθηκε και το συγκεκριμένο στυλ.Με ακροβατικές, εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά και φιγούρες στο πάτωμα το Lofting προστέθηκε αργότερα στα βασικά στυλ του house dance.Θυμίζει λίγο το Bboy(όρος που καθιέρωσε ο Kool Herc, ο ιστορικότερος dj του hip-hop, αναφερόμενος στους χορευτές breakdance), με τη διαφορά ότι οι κινήσεις του Lofting είναι πιο αρμονικές.
Λοιπόν αυτά ξέρω για το House Dance ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβατε τι είναι!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: